Corn dog
Amerika egyik kedvenc street food rágcsája. Gyorsan elkészül és jól variálható bármilyen szósszal. Ezen kívül vendégváró partikajának sem utolsó. A kukoricaliszt adja meg a corn dog igazi ízét, így ha lehet, azt mindenképp szerezzünk be hozzá.
Hozzávalók:
6 db virsli
7 dkg búzafinomliszt
7 dkg kukoricaliszt
4 g instant élesztő
1 tojás
1-1,5 dl langyos tej
csipet cukor
só
sült krumpli fűszersó (vagy bármilyen, amivel ízesíteni szeretnénk a bundát)
1 ek liszt a virslik forgatásához
étolaj
A tojást felverjük kicsit. A langyos tejet egy csipet cukorral és a felvert tojással elvegyítjük, majd hozzákeverjük az élesztőt.
A lisztbe keverjük az ízlés szerinti sót, fűszert majd elvegyítjük a tejes keverékkel. Jó sűrű tésztát kell kapnunk, amelyet egy magas falú pohárba töltünk és 5 percet pihentetjük (de vigyázzunk, mert az élesztőtől könnyen kifut a tészta).
A virsliket először beleforgatjuk a lisztbe, hogy jobban tapadjon rájuk a bunda, majd nyársra húzzuk őket (én fanyársat használtam). Ezután a tésztába mártjuk jó alaposan, majd felforrósított olajban kisütjük őket (az a jó, ha mindkét felüket ellepi az olaj, de ha mégsem, akkor megforgatva mindkét oldalát barnára sütjük). Ketchup, mustár, majonézzel tálaljuk, de illik még hozzá a salsa szósz, sajtszósz és egy kis tortillachips is.