2016. feb 10.

Corn dog

írta: Mézes macska
Corn dog

corndog1_v.jpg

Amerika egyik kedvenc street food rágcsája. Gyorsan elkészül és jól variálható bármilyen szósszal. Ezen kívül vendégváró partikajának sem utolsó. A kukoricaliszt adja meg a corn dog igazi ízét, így ha lehet, azt mindenképp szerezzünk be hozzá.

Hozzávalók:
6 db virsli

7 dkg búzafinomliszt
7 dkg kukoricaliszt
4 g instant élesztő
1 tojás
1-1,5 dl langyos tej
csipet cukor

sült krumpli fűszersó (vagy bármilyen, amivel ízesíteni szeretnénk a bundát)
1 ek liszt a virslik forgatásához
étolaj

A tojást felverjük kicsit. A langyos tejet egy csipet cukorral és a felvert tojással elvegyítjük, majd hozzákeverjük az élesztőt.

A lisztbe keverjük az ízlés szerinti sót, fűszert majd elvegyítjük a tejes keverékkel. Jó sűrű tésztát kell kapnunk, amelyet egy magas falú pohárba töltünk és 5 percet pihentetjük (de vigyázzunk, mert az élesztőtől könnyen kifut a tészta).

A virsliket először beleforgatjuk a lisztbe, hogy jobban tapadjon rájuk a bunda, majd nyársra húzzuk őket (én fanyársat használtam). Ezután a tésztába mártjuk jó alaposan, majd felforrósított olajban kisütjük őket (az a jó, ha mindkét felüket ellepi az olaj, de ha mégsem, akkor megforgatva mindkét oldalát barnára sütjük). Ketchup, mustár, majonézzel tálaljuk, de illik még hozzá a salsa szósz, sajtszósz és egy kis tortillachips is.

corndog1_v.jpg

corndog2_v.jpg

Szólj hozzá

sós kukorica virsli sajtszósz corn