2017. dec 27.

Zöldfűszeres, tejszínes-sajtos sült halacska

írta: Mézes macska
Zöldfűszeres, tejszínes-sajtos sült halacska

Hozzávalók:
2 db nagyobb tengeri halfilé (pl. tőkehal, pangasius - ízlés szerint)
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál olívaolaj
kb. 2 evőkanál a halas zöldfűszerkeverékből

Zöldfűszer-keverék halas ételekhez
2 rész só
1 rész fokhagyma granulátum
1 rész kakukkfű
1 rész kapor
1 rész majoranna
1/4 rész fehérbors
2 rész aprított friss petrezselyem

Egy kisebb kerámia sütőtálat kiolajozunk. Belefektetjük a halszeleteket és a fűszerkeverékkel mindkét oldalát megszórjuk. Ráöntjük a tejszínt és megszórjuk a reszelt sajttal. Kb. 20 percet állni hagyjuk, mialatt a sütőnk bemelegszik és a zöldfűszerekben is pácolódik egy kicsit a hal. 180 °C-on 30-35 percet sütjük - egészen addig, amíg aranybarnára sül a sajt a tetején.

A zöldfűszer-keveréket akár előre is bekeverhetjük a petrezselyem kivételével, és üvegcsében tároljuk felhasználásig. Vagy a másik változat, hogy a fent leírt arányokkal egyszerűen csak beszórjuk a hal mindkét oldalát. A petrezselyem esetében pedig eljárhattok úgy is ahogy én szoktam - amikor egy nagyobb mennyiséghez jutok, akkor összeaprítom, majd zacskókban lefagyasztom. Sokkal frissebb az aromája így, mint szárított formában.

zoldfuszeres_hal.jpg

Szólj hozzá

sajtos hal tejszín fűszeres főétel