Ropogós sajtos kölesfasírt
Hozzávalók:
fél csésze köles
1,5 csésze víz
só, bors
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál finomra aprított petrezselyem
1 csésze reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A kölest felöntjük vízzel, sózzuk-borsozzuk, és néhány perc alatt puhára főzzük. Langyosra kihűtjük.
A megpárolt kölest összegyúrjuk a petrezselyemmel, reszelt sajttal, keményítővel és a zúzott fokhagymával. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, kilapítjuk és serpenyőben olívaolajon pirosra, ropogósra sütjük mindkét oldalát. Csak akkor fordítsuk át a serpenyőben a fasírtot, amikor átsült az alja, különben tapadni fog.
Főzelékhez köretként vagy önmagában rágcsaként fogyasszuk.