Almás puffancsok
Hozzávalók:
40 dkg alma - tisztítva (kb. 3-4 nagyobb darab)
1 tojás
75 g zabpehelyliszt
75 g finomliszt
1 púpos teáskanál sütőpor
1,5 evőkanál barnacukor
fél teáskanál őrölt fahéj
negyed teáskanál őrölt szerecsendió
Az almákat meghámozzuk és kivágjuk a magházukat - így kapjuk a 40 dkg tisztított almát. Ezután ezt az előkészített almát lereszeljük vagy késes aprítóban akkorára vágjuk össze, mintha reszeltük volna (vigyázzunk, hogy ne pépesítsük!). A többi hozzávalót egy spatulával hozzákeverjük és masszává dolgozzuk össze.
Felforrósított bő olajba két evőkanál segítségével pufikat szaggatunk és aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Tálaláshoz megszórhatjuk még fahéjas cukorral is.