Kínai szezámmagos mázzal bevont csirkegolyók
Kanyarodjunk be egy vacsora erejéig ismét a kínai kifőzdébe és készítsük el ma a mindenki által kedvelt szezámmagos csirkét.
Valószínű aki kínai büfében járt, ez volt az első, amit megkóstolt. Amit ma készítünk, pont olyan íze van mint a büfés változatnak. Ez a házi reprodukció többszöri kísérletezést követően kerül közzétételre.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
só
sütéshez étolaj (vagy mogyoróolaj)
Tésztabundához
6 ek liszt
3 ek kukoricakeményítő
csipet só
1 ek étolaj
1 tk sütőpor
1 tojás
víz
Mázhoz
3 ek 10%-os ecet
4 ek cukor
3 ek méz
1 tk Piros Arany
3 ek szezámmag
Elsőként a csirkemellet készítsük elő: közepes méretű kockákra vágjuk, besózzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Közvetlenül a csirkemellek sütése előtt készítsük el a tésztát. A tésztabundához a hozzávalókból annyi vízzel keverünk ki sima tésztát (villával vagy habverővel), hogy egy igen sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. Nem szabad, hogy túlságosan lefolyjon a húsról a tészta ha belemártjuk, az a jó ha kicsit vastagabb a bunda rajta.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a csirkefalatokat egyenként belemártjuk a tésztába, majd rögtön sütjük. Az aranybarnára sült csirkekockákat papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
A mázhoz egy edényben összekeverjük a hozzávalókat és alaposan kiforraljuk, hogy az ecetes illat elillanjon belőle és a cukor is karamellizálódjon. Langyosra hűtjük és a kisült csirkefalatokat beleforgatjuk a mázba.
Sült tésztát vagy tojásos rizst tálaljunk mellé.