2016. máj 18.

Kínai szezámmagos mázzal bevont csirkegolyók

írta: Mézes macska
Kínai szezámmagos mázzal bevont csirkegolyók

kinai_csirkegolyo1_v.jpg

Kanyarodjunk be egy vacsora erejéig ismét a kínai kifőzdébe és készítsük el ma a mindenki által kedvelt szezámmagos csirkét.

Valószínű aki kínai büfében járt, ez volt az első, amit megkóstolt. Amit ma készítünk, pont olyan íze van mint a büfés változatnak. Ez a házi reprodukció többszöri kísérletezést követően kerül közzétételre.

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell

sütéshez étolaj (vagy mogyoróolaj)

Tésztabundához

6 ek liszt
3 ek kukoricakeményítő
csipet só
1 ek étolaj
1 tk sütőpor
1 tojás
víz

Mázhoz
3 ek 10%-os ecet
4 ek cukor
3 ek méz
1 tk Piros Arany
3 ek szezámmag

Elsőként a csirkemellet készítsük elő: közepes méretű kockákra vágjuk, besózzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.

Közvetlenül a csirkemellek sütése előtt készítsük el a tésztát. A tésztabundához a hozzávalókból annyi vízzel keverünk ki sima tésztát (villával vagy habverővel), hogy egy igen sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. Nem szabad, hogy túlságosan lefolyjon a húsról a tészta ha belemártjuk, az a jó ha kicsit vastagabb a bunda rajta.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a csirkefalatokat egyenként belemártjuk a tésztába, majd rögtön sütjük. Az aranybarnára sült csirkekockákat papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

A mázhoz egy edényben összekeverjük a hozzávalókat és alaposan kiforraljuk, hogy az ecetes illat elillanjon belőle és a cukor is karamellizálódjon. Langyosra hűtjük és a kisült csirkefalatokat beleforgatjuk a mázba.

Sült tésztát vagy tojásos rizst tálaljunk mellé. 

kinai_csirkegolyo1_v.jpg

kinai_csirkegolyo2_v.jpg

Szólj hozzá

ázsiai kínai mézes gombóc főétel csirkemell csípős szezámmagos