Garam masala fűszerkeverék
Az indiai ízek elmaradhatatlan szereplője a garam masala - ahány ház annyi változata készült, természetesen mindenki a sajátját tekinti az eredetinek, a legjobbnak. Több utánaolvasást követően hát elkészítettem a mi Garam Masala fűszerkeverékünket, amiből az indiai ételekhez mindig teszek 1-2 teáskanállal.
Persze lehet előre gyártott változatában is kapni, de a fűszerek pirítása, őrlése olyan hangulatot és illatokat varázsol a konyhába, ami 100%-ban megéri a fáradozást. Míg mások egy laborban kotyvasztanak kémcsövekben, addig én fűszereret házasítok össze és zárom üvegbe az ízeket, aromát.
A currys csirke elmaradhatatlan hozzávalója is egyben, recept hamarosan.
Hozzávalók:
4 ek koriandermag
1 ek római köménymag
1 ek szemes fekete bors
1 ek gyömbér
4 db kardamommag
1 tk szegfűszeg
1 tk fahéj
1 nagy babérlevél
A gyömbéren és a kardamomon kívül az összes fűszert egy serpenyőben közepes lángon kb. 3-4 percig folyamatosan rázogatva megpirítjuk.
Ha kihűlt, akkora a gyömbérrel és a kardamomból kihalászott magokkal együtt fűszerdarálóval vagy fűszeraprítóval porrá daráljuk, lezárható üvegcsében, hűvös, száraz helyen tároljuk.