2018. már 02.

Ragacsos kínai csirkemell ropogós paprikával

írta: Mézes macska
Ragacsos kínai csirkemell ropogós paprikával

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
só, bors
rizsliszt
1 tojás
fél piros kaliforniai paprika
fél zöld kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
3 cikk fokhagyma
1 teáskanál chilipehely
5 evőkanál repceolaj
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl víz

A csirkemellet 2-3 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, pihentessük negyed órát. Ezalatt az idő alatt a kaliforniai paprikákat egészen vékony, hosszú csíkokra szeljük.
Panírozzuk a csirkét: a felvert tojásba beleforgatjuk a csirkecsíkokat, majd rizslisztbe egyenként belehempergetjük, hogy mindenhova jusson.

3 evőkanál repceolajat felforrósítunk és a csirkecsíkok mindkét oldalát ropogósra sütjük. Amikor minden csirkemell megkapta a ropogós bundáját, akkor hozzáadjuk a háromszínű paprikát. Az egészet magas lángon összeforgatjuk, hogy a paprika kapjon egy kis színt, viszont maradjon ropogós. Az egészet szedjük ki egy tálba.

2 evőkanál repceolajat felforrósítunk ismét, amibe belenyomjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a chilipelyhet. Mehet hozzá a paradicsompüré, a szójaszósz és a víz. Sűrű szósz állagúra főzzük ezt az egyveleget, majd ha késznek nyilvánítjuk, akkor a sült paprikás csirkét alaposan megforgatjuk ebben a paradicsomos-szójás szószban. Rizzsel tálaljuk.

ragacsos_csirkemell_kinai.jpg

Szólj hozzá

kínai paprika szójaszósz főétel csirkemell chili