Vegetaleves cérnametélttel
Hozzávalók:
1 liter víz
2 db húsleveskocka (vagy ennek megfelelő mennyiségű "vegeta", a nevéhez hűen)
cérnametélt
1 bögre leveszöldség (borsó, répa. brokkoli, karfiol)
1 evőkanál olívaolaj
Egy költséghatékony leves arra az esetre, ha ötlet híján vagyunk és gyorsan kell összedobni valamit. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor az a poros leves lenne. De azt garantálom, hogy ennek az elkészítése nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe, mintha levesporból csináltuk volna.
Olívaolajon fonnyasszuk meg kicsit a zöldségeket (ez lehet fagyasztott kész leveszöldség keverék is), majd morzsoljuk bele a két leveskockát és öntsük fel meleg vízzel. A zöldségeket főzzük puhára. Amikor a zöldségek készen vannak, mehet bele a cérnametélt, ami néhány perc alatt puhára fő. Ez a mennyiség kb. 2 személynek elegendő.