2017. jún 23.

Pásztorbulgur

írta: Mézes macska
Pásztorbulgur

A pásztortarhonya mintájára.

Hozzávalók:
1 csésze bulgur
2 csésze víz
3 db újhagyma
2 evőkanál vaj
2 db TV-paprika
1 csésze főtt kukorica
2 teáskanál paprikakrém (pl. Piros Arany)
nagy csipet só
bors
néhány karikára vágott kolbász

Az újhagymákat vékonyra karikázzuk, az olvasztott vajon megfonnyasztjuk, majd beleöntjük a bulgurt, a vizet és fűszerezzük.

Amikor felforrt, beleszórjuk a főtt kukoricát, a kis kockákra vágott paprikát és a kolbászt. Ezután fedő alatt puhára pároljuk, nagyjából 25 perc kell amíg a bulgur és a paprika és megpuhul. Közben néhányszor keverjük át.

pasztorbulgur.jpg

Szólj hozzá

fitt paprika főétel kolbász bulgur kukorica