Darált húsos csónakok
Hozzávalók:
1 adag vajas kifli tészta
25 dkg darált hús
1 vöröshagyma
só, bors
kb. 1,5 evőkanál paprikakrém (pl. Csemege PirosArany)
kb. 2-3 evőkanál paradicsomszósz (passata)
olívaolaj
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítjük a vajas kifli tésztáját. Ha megkelt, nyolc részre osztjuk a tésztát és téglalapokat nyújtunk belőle. A téglalapok két hosszabb végét összecsípjük úgy, hogy egy kis csónakot formáljon, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket.
A csónakokat lekenjük felvert tojással, majd elkészítjük a húsos ragut.
Ehhez a vöröshagymát apróra vágjuk, némi olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és alaposan megpirítjuk a hagymán. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezután mehet a húshoz a paprikakrém, paradicsompüré és forralunk rajta egyet, mielőtt elzárjuk.
A húsos tölteléket elosztjuk a csónakokon, megszórjuk reszelt sajttal, majd mehetnek az előmelegített sütőbe nagyjából 30-35 percre. Aranybarnára sütjük.