2018. feb 23.

Serpenyős rukkolás-paradicsomos makaróni

írta: Mézes macska
Serpenyős rukkolás-paradicsomos makaróni

Hozzávalók:
180 g makaróni
olívaolaj
1 vöröshagyma
5 cikk fokhagyma
1 evőkanál zöldfűszer-keverék (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, oregano)
2 teáskanál só
1 konzerv darabolt paradicsom
2 dl paradicsomlé
kb. 5 dl forró víz
60 g friss rukkola
3 evőkanál mascarpone
30 g vaj

Egy újabb "egyserpenyős" vacsi.
Az olívaolajon megpároljuk az aprított hagymát, mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a fűszerek. Keverünk rajta egyet, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsompürét, a paradicsomlevet és 5 perc alatt magas lángon felfőzzük a fűszerekkel paradicsomszószt.
Ekkor öntjük hozzá a makarónit, a forró vizet és sózzuk. Lefedve, alacsony lángon főzzük 10-12 percig, amíg a tészta magába szívja a kellő mennyiségű folyadékot. Ha megpuhult a tészta, akkor hozzákeverjük a mascarponét és a vajat. Eldolgozzuk, hogy krémes, szószos állagú tésztát kapjunk és legvégül keverjük bele a friss rukkolát. Rögtön tálaljuk.

rukkolas_teszta3.jpg

rukkolas_teszta2.jpg

 

Szólj hozzá

zöldség paradicsom makaróni főétel rukkola