Fehércsokoládés, tejszínes eperkrémleves
Eperszezon van, illetve már kifelé megyünk belőle, de néhány nagy, piros, érett eperszem akadt, amiből elkészítettem ezt az igencsak eperjoghurt-ízű levest.
Hozzávalók:
kb. 20 dkg friss, szárától megszabadított, megmosott eper
2 dl tejszín
6 kocka fehércsokoládé
2-3 ek cukor
1 ek méz a tetejére
Az epret szórjuk bele egy lábasba, amiben főzni fogjuk, és egy botmixerrel pépesítsük össze, amennyire csak tudjuk. Feltesszük közepes lángra, hozzáöntjük a tejszínt, két evőkanál cukrot, a fehércsokoládé-kockákat is beledobjuk, összeforraljuk. Mindenképp kóstoljuk meg, és ha szükséges, édesítsük még.
Kihűtve fogyasszuk, tetejére csorgassunk némi mézet.