2016. már 31.

Elzászi sertéskaraj

írta: Mézes macska
Elzászi sertéskaraj

elzaszi_sertes_v.jpg

Káposztaimádóknak: a töltött káposztán túl is van élet.

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
60 dkg savanyú káposzta
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény

frissen őrölt bors

A karajt vékony szeletekre vágjuk, egyenként kiklopfoljuk őket, sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk. Negyed órát hagyjuk állni.

A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd a pörcöket kiszedjük. A hússzeletek mindkét oldalát a zsírban pirosra sütjük, majd egy sütőtálba helyezzük őket egymás mellé fektetve.

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a visszamaradt zsírban megpároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra metélt savanyú káposztát. Fedő alatt egy kis bor és víz keverékén puhára pároljuk a káposztát, majd belekeverjük a karikára vágott kolbászt.

A kolbászos káposztát a hússzeletekre simítjuk, ráöntjük a maradék bort és vizet, végül megszórjuk a szalonnapörcökkel.

A sütőtálat alufóliával lefedjük, forró sütőben 30 percet sütjük. Friss kenyérrel vagy főtt krumplival tálaljuk.

elzaszi_sertes_v.jpg

Szólj hozzá

sertés káposzta főétel karaj kolbász