Elzászi sertéskaraj
Káposztaimádóknak: a töltött káposztán túl is van élet.
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
60 dkg savanyú káposzta
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
só
frissen őrölt bors
A karajt vékony szeletekre vágjuk, egyenként kiklopfoljuk őket, sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk. Negyed órát hagyjuk állni.
A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd a pörcöket kiszedjük. A hússzeletek mindkét oldalát a zsírban pirosra sütjük, majd egy sütőtálba helyezzük őket egymás mellé fektetve.
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a visszamaradt zsírban megpároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra metélt savanyú káposztát. Fedő alatt egy kis bor és víz keverékén puhára pároljuk a káposztát, majd belekeverjük a karikára vágott kolbászt.
A kolbászos káposztát a hússzeletekre simítjuk, ráöntjük a maradék bort és vizet, végül megszórjuk a szalonnapörcökkel.
A sütőtálat alufóliával lefedjük, forró sütőben 30 percet sütjük. Friss kenyérrel vagy főtt krumplival tálaljuk.