Mézes-mustáros csirkemell
Ahány ház, annyi.... mézes-mustáros csirkerecept. Sokan sokféleképp készítik, én például nem teszek bele répát. Íme az általam készített változat.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
2 dl tejszín
2,5 dl zsíros tej
3 ek méz
2 ek mustár
1 púpos tk keményítő
1 tk őrölt gyömbér
2 csipet bazsalikom
2 csipet majoranna
2 csipet oregano
2 csipet petrezselyem
2 nagy csipet só
csipet bors
A csirkemellet pici kockákra vágjuk, forró olívaolajon fehéredésig sütjük. Felöntjük kb. fél deci vízzel és fedő alatt 10 percen belül puhára pároljuk.
Ezután sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a mézet, amivel egészen addig sütjük, amíg a csirkehús barnára karamellizálódik. Ezt nagyjából 4-5 perc közepes lángon való sütéssel tudjuk elérni, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le.
Ha már szép színt kapott a csirke, hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk a keményítővel, simára keverjük, majd fűszerezzük és mehet hozzá a tej is. Nagyjából 10-15 perc alatt a szósz besűrül, ekkor adjuk hozzá a mustárt, amivel még néhányat forralunk rajta.