Sült alma mézes zabpehellyel töltve
A sült almát általában halloween-kor szoktam elkészíteni, vagy amikor mérhetetlen mennyiségű alma halmozódik fel a spájzban. Ez tipikusan az az őszi-téli nasi, amit egy esős délutánon egy forró tea mellett csipegetsz el.
Hozzávalók:
6 db közepes méretű alma
zabpehely
méz
aszalt gyümölcsök
Az almák belsejét (magházát) kivájjuk. Annyi zabpelyhet, mézet és aprított asztalt gyümölcsöt keverünk össze egy tálban, hogy sűrű masszát kapjunk. A zabpehely megdagad majd sülés közben és egy pépes állagú töltelék lesz belőle, ezért a méz kimérésénél gondoljunk erre is.
Annyi alufólialapot vágunk ahány almánk van, és mindegyiket becsomagoljuk úgy, hogy a tetejénél az alufóliát megcsavarjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 1 óra alatt puhára sülnek az almák.