2016. jan 22.

Őszi-téli melengető kolbászos krumplileves

írta: Mézes macska
Őszi-téli melengető kolbászos krumplileves

kolbaszos_kr_v.jpg

Kedvenc téli „egytálételünk”. Friss kenyérrel vagy zsemlével fogyasztva nekünk nincs is szükség másodikra.

Hozzávalók:
néhány vágás füstölt kolbász (akár csípős is)
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3-4 közepes krumpli
1 húsleveskocka
1-2 tk só
petrezselyem
3 ek liszt
3 ek olaj
1,5 tk pirospaprika
1 vöröshagyma

Vizet teszünk fel forrni egy lábasba (kb. 2 liter). Beleszórjuk a kolbászt, a kis kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, krumplit, valamint a leveskockát és az apróra vágott petrezselymet, sót.

Amikor a zöldségek megpuhultak (addigra valószínű elfőtt a leves egy része, itt pótolhatjuk a folyadékot), elkészítjük a rántást. A lisztből, olajból világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a lereszelt (vagy aprítóval pépesre aprított) vöröshagymát. Hideg vízzel felengedjük, simára keverjük, majd berántjuk a levesünket, és még egyet forralunk rajta.
kolbaszos_kr_v.jpg

Szólj hozzá

leves krumpli kolbász