Citromos bazsalikomos keksz
A nyár ízeit hozza vissza egy kicsit ez a keksz. Elsőre furcsának tűnhet, de a bazsalikom az édes ízzel remekül megtalálja a közös hangot.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
50 g zabpehely
1 tk sütőpor
10 dkg nádcukor
1 csokor bazsalikom
csipet só
1 db citrom leve és héja
12 dkg vaj
nádcukor a szóráshoz
A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, zabpelyhet, csipet sót, sütőport, nádcukrot, az összeaprított bazsalikomot és a citrom lereszelt héját összekeverjük.
Adjuk hozzá a puha vajat, a citrom kifacsart levét és gyúrjuk homogén masszává.
Dióméretű gombócokat formázunk a masszából, majd sütőpapíros tepsire téve kilapítjuk őket.
Tetejüket nádcukorral megszórjuk és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.