Céklás chia puding
Hozzávalók:
fél csésze chia mag
2 csésze zsíros tej
1 kisebb fej cékla
1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál juharszirup
Akármennyire is furán hangzik a cékla, egyrészt remekül lehet vele színezni, másrészt kissé fanyar íze szerintem szuperül passzol akár édes, akár sós ételekhez. Próbáljátok ki.
A pudinghoz a céklát hámozzuk meg, kockázzuk fel és pároljuk meg (semmiképp ne főzzük, mert akkor kifakul, elveszti élénk pirosas bordó színét). Amikor megpuhultak a céklakockák, egy késes aprítóba tegyük az erdei gyümölccsel, a tejjel, vaníliával és egy evőkanál juharsziruppal együtt. Dolgozzuk simára a hozzávalókat az aprítóban, majd szűrjük át, hogy az erdei gyümölcs magjai ne maradjanak benne.
A pink-rózsaszín krémbe ekkor keverjük el alaposan a chia magot és lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. Másnap reggel keverjük át az ekkorra már krémesre sűrűsödött pudingot és keverjük el benne a maradék egy evőkanálnyi juharszirupot. Ízlés szerint tehetünk még hozzá, ha kicsit édesebbre szeretnénk.