Camembert almás-leveles pongyolában
Hozzávalók:
1 adag (50 dkg) leveles tészta
4 db camembert sajt (4x80 g)
2 alma
nádcukor
1 tojás
Egy adag leveles tésztából négy karika camembert sajtot tudunk bebugyolálni.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és négy darab egyforma négyzetre osztjuk. Akkorák legyenek a négyzetek, hogy a sajtot ráhelyezve be tudjuk csomagolni. Minden négyzetre helyezünk egy-egy egész camembert sajtot, néhány szelet almacikket és az egészet megszórjuk egyenként kb. 1-2 evőkanálnyi nádcukorral.
Becsomagoljuk a sajtot és az almát úgy, hogy sütésnél sehol ne tudjon kifolyni sem a sajt, sem pedig az alma leve. Felverünk egy egész tojást és először az összehajtogatott tészta felső részéhez kenjünk a tojást úgy, mintha "összeragasztanánk", majd az egész csomagocskát lekenjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a batyukat, és előmelegített sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.