Zabpelyhes-répás-almás cookies
Hozzávalók:
2 csésze rizsliszt
1 csésze apró szemű zabpehely
1 csésze reszelt sárgarépa
1 csésze reszelt alma
1 nagy tojás
1 teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál őrölt fahéj
1/3 csésze olaj (vagy kókuszzsír)
1/4 csésze méz
1 teáskanál vaníliaaroma
fél tábla étcsokoládé
Némi előkészület után villámgyorsan összeállítható, fitt nasi, amelyhez egy tálban először a száraz hozzávalókat keverjük össze: rizsliszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna és őrölt fahéj.
Egy másik tálban verjük habosra a tojást, adjuk hozzá a zsiradékot (az olajat vagy a kókuszzsírt), a mézet és a vaníliát. Közben a lereszelt almát és répát nyomkodjuk ki, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne.
A száraz anyagokat most már fakanállal, széles mozdulatokkal adjuk hozzá a tojásos keverékhez, majd mehet hozzá a kinyomkodott répa és az alma is. Amikor már homogén a masszánk, két evőkanál segítségével diónyi halmokat sorakoztatunk sütőpapíros tepsire, kilapítjuk őket és mindegyik tetejébe egy-egy kis szelet étcsokoládét nyomunk.
Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sülnek a falatkák.