Nyálkaleves pirított rozsos szellemekkel Halloween-re
A recept a Nigella ünnepi lakomái c. könyvből származik.
Tökéletes előétel Halloween-re.
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (lehet mélyhűtött is)
1 szál újhagyma
1 evőkanál olvíaolaj
6 dl forró víz
1 db leveskocka
1 labda mozzarella
só, bors
néhány szelet rozskenyér
Az újhagymát karikázzuk, és a zöldborsóval együtt olívaolajon kicsit megpároljuk. Töltsük hozzá a forró vizet, morzsoljuk el benne a leveskockát és főzzük puhára a borsót.
Ha a borsónk megpuhult, turmixoljuk össze a főzőlevével együtt. Amikor homogén a massza, dobjuk be a turmixgépbe a mozzarellát is kisebb darabokra tépkedve. Az egész ekkorra már valószínűleg egy nyúlós masszává alakult át, hűen a nevéhez. Visszatöltve a lábasba, még egyet forralunk rajta, hogy a sajt teljesen beleolvadjon, közben sózzuk, borsozzuk.
A rozskenyér szeletekből halloween formájú sütikiszúrókkal formákat vágunk és olívaolajjal vékonyan kikent serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
A pirított rozsos szellemeket a nyúlós nyálkalevessel együtt tálaljuk.