Fehércsokoládés eper-málna lekvár
Lassan mindenki felveszi a fonalat a nyár gyümölcseinek konzerválásával. Ha maradt még néhány szem eprünk, a most érő málnával társítva pompás fanyar ízű lekvárt főzhetünk belőle. A fanyar ízt néhány kocka fehércsokoládé kompenzálja.
Hozzávalók (kb. 2 db 3 dl-es üveghez):
50 dkg eper
20 dkg málna
20 dkg cukor
5 dkg fehér csokoládé
fél csomag dzsemfixáló (Dr.Oetker zseléfix 3:1)
Az epret megmossuk, megszabadítjuk a csumájától és félbe vágva lábosba tesszük a szintén megmosott, leszárazott málnával együtt. Elkezdjük felfőzni, hagyjuk hogy a gyümölcs szétessen. A cukrot elkeverjük a dzsemfixxel, és a gyümölcshöz adagoljuk. A fehércsokoládét apró darabokra törjük, és ezt is belekeverjük, beleolvasztjuk. Nagyjából 10-15 percig rotyogtatjuk alacsony lángon a lekvárt, majd elzárjuk. Jól zárható, előzőleg kifőzött befőttes üvegekbe töltjük, néhány percre fejre állítjuk, majd langyos helyen hagyjuk lassan kihűlni.