Whisky-s csirke salátával
Pityókás csirke unalmas hétköznapokra.
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
2 dl tejszín
2,5 dl csirke alaplé
2 ek liszt
4 ek whisky
citromlé
csirkesült fűszersó
őrölt bors
olívaolaj
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszersóval megszórva kb. 10 percet hagyjuk pihentetni, pácolódni.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellet, aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, alaplével és whisky-vel (skót whisky-t használtam hozzá, viszont ír whisky-vel selymesebb ízt tudunk elérni). Megsózzuk és alaposan kiforraljuk, hogy a lisztes íz kifőjön belőle. Néhány csepp citromlevet teszünk bele, hogy a whisky-s ízt ellensúlyozzuk vele.
A csirkemellet visszahelyezzük a szószba, és még néhányat forralunk rajta. Aprított salátával és rizzsel tálaljuk.