2016. máj 10.

Füstölt sajtos-szezámmagos grissini

írta: Mézes macska
Füstölt sajtos-szezámmagos grissini

grissini1_v.jpg
Sörkorcsolyának, filmnézéshez rágcsálnivalónak, krémleves mellé...

Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg búzadara
7,5 dkg füstölt sajt
1 csomag porélesztő (7 gr)
4 ek olívaolaj
1 tk só
frissen őrölt bors
fél tk kakukkfű
2 dl langyos víz
szezámmag

A lisztben elkeverjük a búzadarát, élesztőt, reszelt sajtot és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat, fűszert és két deci langyos vízzel puha tésztát dagasztunk belőle. Nagyjából egy órát kelesztjük lefedve, meleg helyen a bucit, amíg a duplájára kel.

A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, megsodorjuk, megcsavarjuk kicsit, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket. Lekenjük vízzel a rudacskákat és mindegyikre szórunk némi szezámmagot. Lefedve további 20-25 percet pihentetjük meleg helyen.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd 15-17 perc alatt pirosra sütjük a grissiniket. 

grissini1_v.jpg

grissini2_v.jpg

Szólj hozzá

sör sajtos sós krémleves szezámmagos