2016. ápr 12.

Babéros csirkeraguleves galuskával

írta: Mézes macska
Babéros csirkeraguleves galuskával

baberos_raguleves_v.jpg

A tárkonyos csirkeraguleves egyik változata. Nálunk bevált.

Hozzávalók:
10-15 dkg csirkemell vagy csirke felsőcomb
50 g vaj
1 répa
1 fehérrépa
1 csirkés leveskocka
1 dl tejföl vagy tejszín
1 ek liszt
1 babérlevél
só, bors

Galuskához:
1 tojás
3 ek liszt
3 dkg vaj

Az olvasztott vajon megpároljuk a kockára vágott répát, fehérrépát és a csirkehúst. A csirkehúst fehéredésig sütjük.

Felöntjük 6-7 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet is. Addig fűzzük, amíg a zöldségek és a csirkehús megfő.

A galuskához a felvert tojást kikeverjük a liszttel, puha vajjal, sózzuk, majd kiskanállal kicsi gombócokat szaggatunk belőle a levesbe. Néhány perc alatt megfőzzük.

A tejfölben vagy tejszínben elkeverjük az 1 evőkanál lisztet, némi forró levest adunk hozzá, majd behabarjuk vele a levest. Még forralunk rajta néhányat, majd tálaljuk.

baberos_raguleves_v.jpg

Szólj hozzá

leves tejszín csirkemell tejfölös