Medvehagymás-krémsajtos batyuk
Folytatva a medvehagymás receptek sorát... vendégváró rágcsálnivaló krémsajtos batyuk következnek. Vigyázat, gyorsan fogy!
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kis csokor medvehagyma
2 tubus natúr sajtkrém
egy marék reszelt óvári (vagy érlelt trappista) sajt
só
1 tojás a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
Elsőként készítsük el a tölteléket: a natúr sajtkrémet keverjük ki aprított medvehagymával és a reszelt sajttal, majd enyhén sózzuk. Kóstolgassuk, hogy mennyi fűszert bír el a sajtkrém. Tegyük félre.
A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd nagyjából 10x10 centis négyzetekre szeljük fel. A tészták széleit kenjük át vízzel, hogy az összehajtásnál jobban tapadjanak. Mindegyik négyzet közepébe kanalazunk egy teáskanállal a sajtkrémből, majd összecsukjuk a batyukat úgy, hogy villával a széleit megnyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük a batyukat, majd lekenjük őket sózott, felvert tojással. Ennél a pontnál fontos mozzanat, hogy a batyuk tetejét szurkáljuk meg egy hegyes késsel egy-két helyen, hogy a sülés közben távozó gőz ki tudjon szökni, ellenkező esetben a tészta illesztéseinél távozna, és kifolyna a töltelék.
Megszórjuk még a tetejüket reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a batyukat.
Egy kis werkfotó: a Mézes macskák egyike (Fibi) :)