Kukoricaprósza szilvalekvárral és csurgatott tejföllel
Nem örvend túl jó hírnévnek manapság a kukoricaliszt és a kukoricadara. Igen tápláló és laktató étkek készülnek belőle (gondoljunk csak a puliszkára mint köret), ezért aztán szépen hízlalják a párnácskákat, ha nem vagyunk mértékletesek. Nos, íme egy tömény, édes élvezet azoknak, akik kellően hedonisták és képesek elfeledkezni egy kicsit azokról a párnácskákról.
Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
20 dkg kukoricaliszt
4 dl kefír
1 dl tejföl
1 tojás
1 csapott mokkáskanál só
1 tk sütőpor
4-5 púpos ek cukor
fél deci víz vagy tej
szilvalekvár
ribizlilekvár
tejföl
A prószához valamennyi hozzávalót egy tálba tesszük, robotgéppel alaposan elvegyítjük. A végén vizet vagy tejet tehetünk bele, hogy lazítsuk egy kicsit a tésztát, ugyanis elég tömör sütiről van itt szó. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megpöttyözzük lekvárral és egy kis vízzel elkevert tejföllel, majd előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 30 perc alatt szép pirosra sül. Nem szabad túlsütni, mert kiszárad.