Sajtgombócleves
Sajtgombóc, a zöldséglevesek megmentője.
Hozzávalók:
1 db újhagyma
1 közepes sárgarépa
1 bögre zöldborsó
1 zöldségleveskocka
só, bors
A sajtgombóchoz:
1 tojás
2 ek búzadara
50 g reszelt sajt
1 ek vaj
só
Olívaolajon megpároljuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a borsót és a felkockázott sárgarépát, együtt dinszteljük őket néhány percig.
Belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Fedő alatt puhára főzzük.
A tojást habosra keverjük a vajjal, megsózzuk majd hozzákeverjük a búzadarát és a reszelt sajtot. Nagyjából 10 percet hagyjuk állni, ezalatt megszívja magát a búzadara, és keményebb, szaggatható tésztát kapunk. Ha megpuhultak a zöldségek, egy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a sajtgombócokat a levesbe. Közepes lángon még kb. negyed órát főzzük. Ha szükséges, a végén utánaízesíthetjük sóval, borssal.