2016. jan 26.

Kolbászos-sajtos muffin

írta: Mézes macska
Kolbászos-sajtos muffin

kolb_muffin2_v.jpg

Muffin sós változatban. Az eredeti recept szerint egy kuglófformában sütik ki a tésztát, de gondoltam, miért is ne készíthetném el pici adagokban is ezt a kiváló filmezős/ kirándulós/ munkába elvihető rágcsát?

Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg kolbász (vagy kockázott bacon)
20 dkg reszelt félkemény sajt (pl. trappista, edami, gouda)
1 sütőpor
3 tojás
kb. 10 ek tej

A kolbászt apró kockákra vágjuk, a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd robotgéppel hozzákeverjük a kolbászt (vagy kockázott bacont), a sajtot, a tojásokat, és annyi tejet, hogy sűrű galuskatészta állagú masszát kapjunk.

A tésztát muffinformákba adagoljuk, a mélyedéseket kb. 3/4-ig töltjük. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sülnek. A sütőből kivéve picit tapadni fog a muffin a papírra, de ha türelmesek vagyunk és megvárjuk amíg kihűl, könnyedén lehúzhatjuk róla.

kolb_muffin2_v.jpg

kolb_muffin3_v.jpg

Szólj hozzá

sajtos muffin sós kolbász