@szamoca125: Úgy tűnik, nem sokat értettél meg abból, amit írtam. Semmi kifogásom a répa fasírttal kapcsolatban, mint írtam, sütök spenót fasírtot is, volt már sóska fasírt is, de nem azért sütök spenótfasírtot, mert majdnem olyan, mint a húsfasírt, hanem azért mert szeretem. Ezt olyan nehéz megérteni? Én csak azon a szövegen kattantam ki, hogy „A répafasírt íze valóban hasonlít az igazi húsos fasírthoz, ezért szeretjük annyira :)”. Tudod, Ne azért süssön valaki répafasírtot mert hasonlít a húsra, hanem pl. azért, mert szereti. Ha csak közöl egy receptet, az rendben lett volna. Az indoklás bugyuta. Te meg főzz, amit akarsz. Egyébként örülök, hogy benéztél a blogomba. (csak az utolsó mondat alapján gondolom).
Egyébként nincs rántott hús, sőt rántott padlizsán sincs. Natúr szelet van a padlizsánból is, tálban sózom, és olajozom kicsit, ott össze lehet keverni rendesen, mert, ha a tepsiben próbálod, akkor állni fog az alján az olaj. Nem szép, de nagyon finom, hidegen, melegen. Rengeteg tepsis zöldséget sütök, fehér répa, sárga répa, zeller, meg ami a kezembe kerül, ugyanígy előre csak kicsit beolajozva. Engem zöldségellenességgel nem lehet vádolni.
@élhetetlen: Fasírt vasárnap, fasírt ha vendégek jönnek. Fasírt ha vendégségbe mész, fasírt szülinapkor, névnapkor. Ha Horvátba mész akkor is jó a kecsap? Az ajvár már nem jó? Kipróbálni valami újat nem bűn! Majd ha köszvényesen, feldagadt kézzel eszed a csirkemellet sajttal, egész jól jönne a répafasírt. Csak azt ne mondd, hogy minden vasárnap húsleves van rántott hússal (az kell a magyarnak). Én szeretek új ételeket kipróbálni megszokott alapanyagokból. Ezt is meg fogom csinálni. Még ma, mert éjfélkor már nem esne olyan jól. Akkor inkább aludni szoktam, jó néha pihenni is. Nem szoktam kommentelni, de ez meghozta a kedvemet. "Szerencsére, ez a kutyának sem jutott eszébe."
„A répafasírt íze valóban hasonlít az igazi húsos fasírthoz, ezért szeretjük annyira :)”. Na, ilyenkor nem értem az esetet. Ha szereted a húsos fasírtot, akkor miért nem eszed azt? Vagy nem tudod, hogy a növény is él, nem csak az állat, és neked annyi elég, hogy nem hallod a sárgarépát sikítani, mikor élete delén, még felmagzás és szaporodás előtt kitéped a földből? Hogy nem pár perc alatt vérzik el, hanem napokig haldoklik egy bolt polcán, és igen mikor felszeleteled, nem piros a testnedve, hanem fehér? Én megértem, aki nem szereti a húst, azt is, aki nem szereti a zöldségeket. Én ugyanúgy szeretem a húsból készült fasírtot, mint a spenótból készültet, de ez a szeretem az igazi húsos fasírt ízét, de sárgarépából csinálom, ezt azért elmagyarázhatnád. Mert vagy tudomásul veszed, hogy abból élünk, hogy megesszük a környezetünket, legyen ez erre a célra tenyésztett csirke, vagy sárgarépa, vagy próbálj meg fényen élni.
Kissé zavaros a kezdés... Előbb azt írja: "Egy csésze 250 ml-nek felel meg." Majd a hozzávalóknál pedig ezt: "1 közepes méretű cukkini (amiből kijön pontosan 2 csésze - azaz 250 ml reszelt cukkini)" Ha egy csésze 250 ml, akkor két csésze is annyi. Egyértelmű, nem? Már csak azt kell eldöntenie a próbálkozónak, hogy a csészék számát, vagy a ml-ben megadott mennyiséget vegye figyelembe a süti elkészítése során....
@epitkezes1: nekem nem kell bemutatnod, számtalanszor ettem már. Mintha írtam volna,hogy vékonyabb... Ennek ellenére tökéketesen jól lehet lakni belőle, akár két embernek is. Nemcsak hagyományos szalonna-hagyma ízben van, ennek a formája tényleg pizza alaku, ha már a cikkben magyar pizza megnevezés van.
Azért ha ilyet eszel és khm... nem tartozol a pehelysúlyú kategóriába, akkor érdemes bekészíteni mellé egy vércukormérőt is... még egy viszonylag egészséges ember cukrát is durván megdobja. Sokáig azt hittem, csak a kínai büfés használ valamit ami miatt utána nagyon hosszú ideig és nagyon magasan volt a cukrom, de egyszer a párom is készített ilyet, annak is hasonló hatása volt... :(
Valószínűleg a keményítő miatt, mert az egyéb hozzávalók önmagukban nem okoztak különösebb problémát soha.
gnocchi = nudli. Nem ennyi a titok? Nagymamám anno sokat csinált nudlit, sósan és a forró kifőtt nudlira iszonyat mennyiségű sajtot szórt, az ráolvadt, tett a tetejére egy kis tejfölt és sajtos nudliként faltuk be. Ha jól sikerült, akkor az állaga nem volt kemény, hanem inkább krémszerűen olvadt a forró tészta. Este csinálta mindig. Nem is aludtunk utána, volt sok éjszakai közös TV-zés, mert úgyis "belénk dagadt", nem bírtunk volna aludni. Ez érdekes alternatíva, kipróbálom.
nem kell genyózni. "Természetesen nem gnocchi-tól lesz autentikus, de mivel a legtöbben törekszünk arra, hogy gyorsan varázsoljunk vacsorát az asztalra, ezért kaptam az alkalmon és elővettem a félkész gombócokat."
Nagyanyám tuti nem tudta, mi az a gnocci. Ők a gombócot is főtt krumpliból csinálták, nem a kész gnocci-t keverték a szószba. Honnan is tudná ezt egy mai gastro blogger. Ezek azt hiszik, a gnocci készen terem a gnocci fán.
Bocs, csak három anekdota a főzelékről. Az unokatesóm lánya úgy nőtt fel, hogy, ha otthon finomfőzeléket kért, az volt a válasz, hogy menj a Marihoz, majd főz neked. Kérdeztem, miért nem főzöd meg neki, válasz, mert egyszer eszik belőle, aztán sem mi, sem a kutya, sem a macska nem eszi meg a maradékot. Jó. Leánygyermek elment Angliába 18 éves korában, anyja elköltözött 50 km-re tőlem, nincs az „átugrom hozzád”. Lány jön haza, anya telefonál, hogy is kell. Elmondom. Ennyi? Ennyi. Ezt nem csinálta meg a gyerek 18 éves koráig. Persze, ha jön hozzám a kiscsaj, még mindig az van, hogy szól előtte egy nappal, és megkérdezi, hogy főzök-e….
A másik szitu durvább, öcsémet vártam karácsony másnapjára, vidékről. Töltött káposzta, harcsapaprikás, túrós csusza, megérkeznek, kipakolnak, a felesége megszólal, Marika, nem főznél finomfőzeléket. De. Aztán a mélyhűtő, és hetekig ettem a nyakamon maradt kaját.
A harmadik is az Angliában élő gyerekkel kapcsolatos, hazajött, és hozta egy barátját. Nálam aludtak, én elhúztam Balatonra, de gondoltam, megviccelem a srácot, mert ugye, esznek ők kelkáposztát párolva, de a nálunk szokásos főzelék ott nem játszik. A hat literes lábas tele. (Igen, nem főzök fokhagymával, tehát rengeteg majoránna). Mehettek volna gyorsétterembe, kínaihoz, (öt van itt mellettem), de megették az egészet. Ennyit a főzelékekről.
élhetetlen 2017.06.12. 20:05:43
Egyébként nincs rántott hús, sőt rántott padlizsán sincs. Natúr szelet van a padlizsánból is, tálban sózom, és olajozom kicsit, ott össze lehet keverni rendesen, mert, ha a tepsiben próbálod, akkor állni fog az alján az olaj. Nem szép, de nagyon finom, hidegen, melegen. Rengeteg tepsis zöldséget sütök, fehér répa, sárga répa, zeller, meg ami a kezembe kerül, ugyanígy előre csak kicsit beolajozva. Engem zöldségellenességgel nem lehet vádolni.
Bejegyzés: Ropogós répafasírt
szamoca125 2017.06.12. 19:06:31
Bejegyzés: Ropogós répafasírt
vigyorix 2017.06.12. 05:22:54
Bejegyzés: Ropogós répafasírt
élhetetlen 2017.06.11. 23:37:20
Bejegyzés: Ropogós répafasírt
Terézágyú 2016.07.26. 10:07:53
miért jó, hogy brauninak kell mondani???
Bejegyzés: Cukkinis-diós brownie
Krutzifix 2016.07.25. 21:45:34
Bejegyzés: Cukkinis-diós brownie
Rébusz 2016.06.11. 16:53:09
Bejegyzés: Pompos, kenyérlángos, langalló
epitkezes1 2016.06.11. 12:35:56
Bejegyzés: Pompos, kenyérlángos, langalló
Rébusz 2016.06.11. 11:36:15
Bejegyzés: Pompos, kenyérlángos, langalló
vbn 2016.06.06. 15:19:02
Bejegyzés: Indiai currys csirke
2016.06.06. 14:10:38
Bejegyzés: Indiai currys csirke
Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.05.19. 04:16:14
Valószínűleg a keményítő miatt, mert az egyéb hozzávalók önmagukban nem okoztak különösebb problémát soha.
Bejegyzés: Kínai szezámmagos mázzal bevont csirkegolyók
scavengario 2016.05.02. 23:07:58
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
Sunny Days 2016.05.02. 22:45:01
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
Aiasz 2016.05.02. 22:14:16
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
rágypégsérotomsik 2016.05.02. 20:37:05
Biztos egy mediterrán vidéki nagymama, ahol gnoccinak hívják a krumplis nudlit.
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
David Bowman 2016.05.02. 19:20:23
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
Void Bunkoid 2016.05.02. 19:17:49
Amúgy nemrossz a koncepció, de a keményítőorgia miatt nem egy fogyókúrás kaja :)
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
Krutzifix 2016.05.02. 18:59:53
Bejegyzés: Tejfölös gombóc, ahogy nagymama készítette
élhetetlen 2016.04.30. 16:37:05
A másik szitu durvább, öcsémet vártam karácsony másnapjára, vidékről. Töltött káposzta, harcsapaprikás, túrós csusza, megérkeznek, kipakolnak, a felesége megszólal, Marika, nem főznél finomfőzeléket. De. Aztán a mélyhűtő, és hetekig ettem a nyakamon maradt kaját.
A harmadik is az Angliában élő gyerekkel kapcsolatos, hazajött, és hozta egy barátját. Nálam aludtak, én elhúztam Balatonra, de gondoltam, megviccelem a srácot, mert ugye, esznek ők kelkáposztát párolva, de a nálunk szokásos főzelék ott nem játszik. A hat literes lábas tele. (Igen, nem főzök fokhagymával, tehát rengeteg majoránna). Mehettek volna gyorsétterembe, kínaihoz, (öt van itt mellettem), de megették az egészet. Ennyit a főzelékekről.
Bejegyzés: "Anyutól tanultam" zöldborsófőzelék zabpelyhes fasírtgyolyókkal