Hortobágyi húsos palacsintatekercsek
A maradék palacsinta hasznosítása (ha kevésbé édesre csináljuk a palacsintatésztát, bármilyen variációban újragondolhatjuk).
Hozzávalók:
8 db kész palacsinta (recept itt)
30 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 db főtt tojás
só, bors
1 csapott tk pirospaprika
2 tk mustár
panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
A húsos töltelékhez az apróra vágott hagymát némi olajon megpároljuk, majd rádobjuk a húst, amit sózunk, borsozunk. Amikor már szép barna, levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, felengedjük egy kis vízzel, elkeverjük benne a mustárt, majd az egészet sűrűre főzzük.
Amikor elérte a megfelelő szószos állagot, elkeverjük benne az apróra vágott főtt tojásokat.
A tölteléket nyolcfelé osztjuk, majd a palacsintákból helyes kis batyukat csinálunk - ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük - és liszt, tojás, zsemlemorzsába panírozzuk. Forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk, végülis egytálételnek is nevezhetnénk, hiszen tészta hússal.