Cheddar sajtos serpenyős makaróni chilivel

„Csak egy serpenyőt maszatoljunk össze”-típusú vacsora.
A recept egy amerikai lány blogjáról származik. A buffalo csirkefalatok után ismét egy tengerentúli ihletésű egytálétel. És még mennyi kiszemelt recept áll sorban... A hétköznapok vacsorái között mindig némi kutatómunka bújik meg. Van, hogy kinézel egy receptet, elkészíted, finom, aztán sok-sok hónapig feledésbe merül. Biztos ami biztos, feljegyzed. Aztán addig szemezgetsz vele, amíg ismét az asztalra kerül, majd megkérded magadtól: "miért nem készítem ezt gyakrabban? Milyen gyors és milyen finom!"
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
1 vöröshagyma
2 cikk zúzott fokhagyma
olívaolaj
25 dkg makaróni (rövidcső) tészta
1 konzerv darabolt paradicsom (400 gr)
7 dl marha alaplé (vagy 7 dl forró vízben feloldott 2 db marha ízesítésű leveskocka)
1 ek cukor
1 tk chilipehely
fél tk petrezselyem
fél tk bazsalikom
fél tk oregano
só
10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
Olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd a darált marhahúst hozzáadjuk.
Amikor a hús szép barnára pirult, hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, tésztát, felöntjük az alaplével és fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük közepesre a lángot és lefedve nagyjából 15-20 perc alatt, néha megkeverve puhára főzzük a tésztát. Ha túlságosan sok folyadékot szívna magába, alaplével pótolhatjuk.
Amikor puha a tészta, beleszórjuk a reszelt cheddart, és óvatosan elkeverjük, hogy beleolvadjon. Akkor jó, ha szaftos marad a húsos tésztánk.
