2016. ápr 20.

Csicseriborsós csirkés keleti egytálétel

írta: Mézes macska
Csicseriborsós csirkés keleti egytálétel

csicseriborsos_egytal_v.jpg

Ma már a legtöbb helyen lehet kapni csicseriborsót. Felhasználása csaknem azonos a sárgaborsóéval vagy vöröslencsével. A legjobb, ha konzerv formában, előfőzött csicseriborsót vásárolunk. A száraz csicseriborsó előkészítése több napot is igénybe vehet (2-3 napos áztatást követően további 2-3 órás előfőzési idővel számolhatunk).
Ha keleties ízekre vágyunk, de Ázsia még messze van, laktassuk jól magunkat ezzel az egytálétellel.

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
1 sárgarépa
1 póréhagyma
1 piros kápia paprika
2 ek olívaolaj
1 csapott ek curry
1 liter csirke alaplé
aprított petrezselyem
1 konzerv csicseriborsó (35-40 dkg)
3 ek kuszkusz
só, bors
1 ek akácméz

Ehhez a fogáshoz ajánlott előkészülni, így megkönnyíthetjük a dolgunkat: a sárgarépát és a póréhagymát is felkarikázzuk. A csirkemellet apró kockákra, a kápia paprikát kis rombuszokra vágjuk. A konzerv csicseriborsót alaposan leöblítjük hideg vízzel.

Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, szórjuk bele a curryt és kissé pirítsuk meg (10-15 másodpercnél nem tovább). Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd tegyük bele az előkészített csirkemellet, sárgarépát, póréhagymát és kb. 25 percig főzzük közepes hőfokon.

Ha már puha a csirkemell és a zöldségek, tegyük bele a kuszkuszt, csicseriborsót és a paprikát, szórjuk meg petrezselyemmel, fűszerezzük sóval, borssal és további negyed órát főzzük. A egytálétel elkészültekor belecsorgatjuk a mézet, elkeverjük benne, majd tálaljuk. Fogyasszuk lepénykenyérrel (pitával).

Változat: készíthetjük úgy is, hogy a megfőtt sárgarépát és póréhagymát a leveshez passzírozzuk és úgy főzzük tovább a csicseriborsóval és csirkével. Ez esetben egy sűrűbb fogást kapunk.

csicseriborsos_egytal_v.jpg

Bónusz fotó: kis segédem, Mini - segít receptet választani :)

dsc_4545.JPG

Szólj hozzá

paprika keleti egytálétel főétel csicseriborsó csirkemell kuszkusz alaplé