2016. ápr 14.

Sonkatekercs gombás-sajtos töltelékkel

írta: Mézes macska
Sonkatekercs gombás-sajtos töltelékkel

sonka_gomba2_v.jpg

Variáció a húsvétról megmaradt sonkára. Készíthetjük felvágottból is, akkor helyes kis göngyölt tekercseket kapunk.

Hozzávalók:
6 szelet füstölt-főtt sonka
5 db nagyobb csiperkegomba
1 ek vaj, 1 ek olívaolaj
8 szelet sajt
só, bors
petrezselyem
1 dl tejszín

Elsőként a gombás tölteléket készítsük el. Vágjuk kis kockákra a leszárazott, megmosott gombát és az olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt enyhén pirítsuk meg. Ha levet eresztene a gomba, elfőzzük róla és úgy pirítjuk meg. Közben sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselymet szórunk rá.

Magunk elé terítjük a sonkaszeleteket, mindegyikre helyezünk egy-egy sajtszeletet, és kanalazunk rá egy adagot a gombából. Ha jól dolgoztunk, akkor a gombából maradt egy nagyobb adag, ez kerül majd a tetejére.

Felcsavarjuk a sajttal-gombával megtöltött sonkát, egy őzgerinc formába sorban lefektetjük. A megmaradt gombára ráöntjük a tejszínt, forralunk egyet rajta, majd ráöntjük a tekercsekre és rátépkedjük a maradék két szelet sajtot is. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.

sonka_gomba1_v.jpg

sonka_gomba2_v.jpg

Szólj hozzá

húsvét sajtos gomba tejszín főétel sonkás tekercs