Sonkatekercs gombás-sajtos töltelékkel

Variáció a húsvétról megmaradt sonkára. Készíthetjük felvágottból is, akkor helyes kis göngyölt tekercseket kapunk.
Hozzávalók:
6 szelet füstölt-főtt sonka
5 db nagyobb csiperkegomba
1 ek vaj, 1 ek olívaolaj
8 szelet sajt
só, bors
petrezselyem
1 dl tejszín
Elsőként a gombás tölteléket készítsük el. Vágjuk kis kockákra a leszárazott, megmosott gombát és az olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt enyhén pirítsuk meg. Ha levet eresztene a gomba, elfőzzük róla és úgy pirítjuk meg. Közben sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
Magunk elé terítjük a sonkaszeleteket, mindegyikre helyezünk egy-egy sajtszeletet, és kanalazunk rá egy adagot a gombából. Ha jól dolgoztunk, akkor a gombából maradt egy nagyobb adag, ez kerül majd a tetejére.
Felcsavarjuk a sajttal-gombával megtöltött sonkát, egy őzgerinc formába sorban lefektetjük. A megmaradt gombára ráöntjük a tejszínt, forralunk egyet rajta, majd ráöntjük a tekercsekre és rátépkedjük a maradék két szelet sajtot is. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.