2016. jan 24.

Túrófánk lekvárral

írta: Mézes macska
Túrófánk lekvárral

turofank_v.jpg

Mindig van a spájzomban néhány üveg házi készítésű lekvár. Ezek a fánkocskák ma alma- és szilvalekváros mártogatóst kaptak.

Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
1 ek vaníliás cukor
fél cs sütőpor
80 g liszt
60 g porcukor

a sütéshez étolaj
tálaláshoz porcukor és gyümölcslekvár

Az összes hozzávalót tálba tesszük, majd egy villa segítségével galuska sűrűségű tésztát keverünk belőle. Annyi étolajat forrósítunk, amennyi a gombócokat sülés közben ellepi. Inkább magas falú edényben süssük őket.

Két evőkanál segítségével kicsi gombócokat szaggatunk a forró olajba. Amikor az egyik felük már pirosra sült, átforgatjuk őket (ne lepődjünk meg, ha maguktól is átbillennek). Papírtörlőre szedjük a fánkokat.

Porcukorral megszórva, házi készítésű lekvárba mártogatva kínáljuk.

turofank_v.jpg

Szólj hozzá

alma szilva édesség túró fánk lekváros