Amerikai barbecue oldalas
Omlós, ujjszopogatós oldalascsíkok édes-fűszeres mázban sütve.
Hozzávalók:
80 dkg oldalas csíkokban
1 fej fokhagyma
15 szem bors, só
2,5-3 dl ketchup
3 ek méz
2 cikk fokhagyma
fél kk bors
fél kk oregano
himalájai só
2 ek worchester-szósz
füstaroma
Az oldalascsíkokat 1 fej fokhagymával, a szemesborssal és sóval ízesített vízben megfőzzük (annyira, hogy a hús leomoljon a csontról), ez kb. 2-2,5 óra.
A mártáshoz a ketchup-ot, mézet, borsot, zúzott fokhagymát, oreganot, sót és worchester-szószt összekeverjük.
A megfőtt húsokat a mártásba tesszük és ha lehet egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pácolódni. Másnap a sütőt előmelegítjük.
A húsokat a páccal együtt (néhány kanál mártás maradjon meg kenegetni) kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megfújjuk a füstaromával. Lefedve először 20 percig, majd fedő nélkül kb. 20-30 percig sütjük, közben forgassuk és kenegessük a husikat, amíg szép barnára nem sülnek.
És íme a füstaroma, amit használtam. nem ördögtől való dolog :) viszont az oldalasnak valóban adott egy kis füstös ízt, amit a kerti grillezésen kívül másképp nem nagyon tudunk elérni. Nekem viszont itt most szükségem volt rá.
Ha már itt tartunk, megemlíteném az egzotikusfuszerek.hu webáruházat, ahonnan a nehezebben beszerezhető fűszereket/ hozzávalókat szerzem be. Ajánlom őket mindenkinek.