2016. jan 11.

Amerikai barbecue oldalas

írta: Mézes macska
Amerikai barbecue oldalas

oldalas2v.jpg

Omlós, ujjszopogatós oldalascsíkok édes-fűszeres mázban sütve.

Hozzávalók:
80 dkg oldalas csíkokban
1 fej fokhagyma
15 szem bors, só
2,5-3 dl ketchup
3 ek méz
2 cikk fokhagyma
fél kk bors
fél kk oregano
himalájai só
2 ek worchester-szósz
füstaroma

Az oldalascsíkokat 1 fej fokhagymával, a szemesborssal és sóval ízesített vízben megfőzzük (annyira, hogy a hús leomoljon a csontról), ez kb. 2-2,5 óra.

A mártáshoz a ketchup-ot, mézet, borsot, zúzott fokhagymát, oreganot, sót és worchester-szószt összekeverjük.

A megfőtt húsokat a mártásba tesszük és ha lehet egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pácolódni. Másnap a sütőt előmelegítjük.

A húsokat a páccal együtt (néhány kanál mártás maradjon meg kenegetni) kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megfújjuk a füstaromával. Lefedve először 20 percig, majd fedő nélkül kb. 20-30 percig sütjük, közben forgassuk és kenegessük a husikat, amíg szép barnára nem sülnek.

oldalas_v.jpg

oldalas2v.jpg

És íme a füstaroma, amit használtam. nem ördögtől való dolog :) viszont az oldalasnak valóban adott egy kis füstös ízt, amit a kerti grillezésen kívül másképp nem nagyon tudunk elérni. Nekem viszont itt most szükségem volt rá.
Ha már itt tartunk, megemlíteném az egzotikusfuszerek.hu webáruházat, ahonnan a nehezebben beszerezhető fűszereket/ hozzávalókat szerzem be. Ajánlom őket mindenkinek.

fustaroma_v.jpg

Szólj hozzá

amerikai főétel oldalas barbecue worchester füstaroma