2016. feb 28.

Paradicsomos sertéspörkölt kapros tökfőzelékkel

írta: Mézes macska
Paradicsomos sertéspörkölt kapros tökfőzelékkel

Minden magyar ember tud pörköltet készíteni. Mintha csak így születnénk. Hát íme a Mézes macska verzió, kapros tökfőzelék körítéssel.

Tovább Szólj hozzá

pörkölt sertés főétel kapros tök tökfőzelék

2016. feb 26.

Sajtburgerleves

írta: Mézes macska
Sajtburgerleves

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, elég abszurdnak találtam, és nem gondoltam volna, hogy valaha is „ünneplős” vacsorává fog ez nálunk avanzsálni. Pedig így lett. Névnap, szülinap, halloween, eddig. Hamisítatlan amerikai ízvilágú kreálmány – vagy mondjuk inkább azt egyszerűen, hogy…

Tovább Szólj hozzá

leves amerikai sajtos marhahús hamburger bacon darált hús cheddar

2016. feb 24.

Kukoricaprósza szilvalekvárral és csurgatott tejföllel

írta: Mézes macska
Kukoricaprósza szilvalekvárral és csurgatott tejföllel

Nem örvend túl jó hírnévnek manapság a kukoricaliszt és a kukoricadara. Igen tápláló és laktató étkek készülnek belőle (gondoljunk csak a puliszkára mint köret), ezért aztán szépen hízlalják a párnácskákat, ha nem vagyunk mértékletesek. Nos, íme egy tömény, édes élvezet azoknak, akik kellően…

Tovább Szólj hozzá

szilva édesség lepény kukorica tejfölös lekváros prósza

2016. feb 22.

Shoyu Ramen leves

írta: Mézes macska
Shoyu Ramen leves

A japánok tésztás, fűszeres levese. Sajátos ízvilágát könnyen adaptálhatjuk a saját ízlésünkre.Régóta vadászok egy kamaboko nevű hozzávalóra, ami lényegében egy rózsaszín-fehér színű halpogácsa, ha sikerül beszereznem, ígérem bemutatom egy recept erejéig. Ha valaki tud kamaboko lelőhelyről, ne fogja…

Tovább Szólj hozzá

leves japán tojás szójaszósz alaplé ramen rizsecet

süti beállítások módosítása