Shoyu Ramen leves
A japánok tésztás, fűszeres levese. Sajátos ízvilágát könnyen adaptálhatjuk a saját ízlésünkre.
Régóta vadászok egy kamaboko nevű hozzávalóra, ami lényegében egy rózsaszín-fehér színű halpogácsa, ha sikerül beszereznem, ígérem bemutatom egy recept erejéig. Ha valaki tud kamaboko lelőhelyről, ne fogja vissza magát.
Hozzávalók (2 adag):
10 dkg chow mein tészta (kb. mint a Smack-leves tésztája)
2 szelet főtt sonka
1 cikk fokhagyma
1 tk gyömbér
1 tk szezámolaj
7 dl csirke alaplé
2 lágyra főtt tojás
fél tk himalájai só
1 csipet frissen őrölt bors
1 tk nádcukor
2 ek sötét szójaszósz
1 kávéskanál rizsecet
póréhagyma tálaláshoz
A szezámolajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a zúzott fokhagymát, gyömbért, kicsit megfuttatjuk rajta. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, cukorral, szójaszósszal, majd felforraljuk. Forrástól számítva kb. 4-5 percig közepes lángon főzzük. A végén belekeverjük a rizsecetet. Közben enyhé sós vízben kifőzzük a chow mein tésztát.
Ezután már csak a tálalás maradt hátra. Egy-egy tálba vagy tányérba helyezzük el a sonkaszeleteket, a félbe vágott főtt tojásokat, a kifőtt tésztát, majd felöntjük a fűszeres alaplével. Stílusosan evőpálcikával fogyasztjuk.