2016. júl 09.

Csokoládés szederdzsem

írta: Mézes macska
Csokoládés szederdzsem

csokis_szedres_lekvar2_v.jpg

Az igazán édesszájúak mindenképp ütemezzék be ennek az elkészítését. Csokoládémártás és lekvár egyben, kell ennél több?

Hozzávalók (1 db fél literes üveghez):
35 dkg szeder
11 dkg barna cukor
fél citrom héja
40 g 70%-os csokoládé
fél csomag dzsemfixáló (Dr.Oetker zseléfix 3:1)

A szedret alaposan átmossuk, leszárazzuk. A gyümölcsöt feltesszük főni kicsi vízzel és a cukorral. Amikor már összeesett - ez kb. negyed óra után történik meg - a citromhéjat, darabolt csokoládét és a dzsemfixet is elkeverjük benne. Közepes lángon nagyjából 25 percig rotyogtatjuk a lekvárunkat, majd elzárjuk. Jól zárható, előzőleg kifőzött befőttes üvegbe töltjük, néhány percre fejre állítjuk, majd langyos helyen hagyjuk lassan kihűlni. 

csokis_szedres_lekvar1_v.jpg

csokis_szedres_lekvar2_v.jpg

Szólj hozzá

egyéb csokoládé szeder gyümölcsös lekvár