Alacsony palacsintatorta
baracklekvárral, vaníliapudinggal, csokoládékrémmel
Palacsinta Mézes macska változatban.
Hozzávalók (15-20 darabhoz):
20 dkg liszt
1 tojás
fél evőkanál cukor
2,5 dl tej
3,5 dl szódavíz (vagy ennek híján 3,5 dl víz, 1 tk szódabikarbónával keverve)
0,5 dl étolaj
csipet só
A tojást a cukorral, csipet cukorral habosra keverjük egy mély tálban, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, vizet, lisztet, és végül apránként az étolajat. Híg tésztát kell kapnunk.
Frissentartó fóliával lefedjük és hűtőben nagyjából fél-egy órát pihentetjük a tésztát mielőtt sütjük.
Teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk és egyenként kisütjük a palacsintákat.
A torta elkészítéséhez a palacsintákat rétegezzük. Felváltva baracklekvárral, pudinggal és csokoládékrémmel töltjük. A képen látható "minitorta" 7 db palacsintából áll.