2016. máj 22.

Smorni, alias császármorzsa

írta: Mézes macska
Smorni, alias császármorzsa

Császármorzsa, smarni, smorni, éppen milyen tájon járunk. De egy közös bennük... az apró, aranyló morzsák édes íze, amit a tetején lévő lekvár koronáz meg.

Tovább Szólj hozzá

édesség császármorzsa vanília lekváros smorni

2016. máj 21.

Retró tejbegríz

írta: Mézes macska
Retró tejbegríz

Tudom, tudom ez egy főzősblog, és tejbegrízt (papit) mindenki tud készíteni. De mégis kikívánkozik belőlem, hogy megírjam a tejbegríz receptjét, mert ciki vagy sem, sokáig recept nélkül egyszerűen képtelen voltam rendesen elkészíteni. Az arányok valahogy mindig a homályba…

Tovább Szólj hozzá

édesség vanília kakaós búzadara tejbegríz tejbepapi

2016. máj 16.

Pásztortarhonya, a puszták egytálétele

írta: Mézes macska
Pásztortarhonya, a puszták egytálétele

A pásztortarhonya, vagy más néven keménytarhonya igazi magyar étel. Ez az alföldi ihletésű étek a pásztorok étvágyát is csillapította anno, emellett sokféleképpen variálható és nem utolsósorban olcsó. A legfinomabb ha a szabadban, bográcsban készül.

Tovább Szólj hozzá

régi paradicsom egytálétel főétel kolbász tarhonya virsli

süti beállítások módosítása