2018. jan 07.

Almás puffancsok

írta: Mézes macska
Almás puffancsok

Hozzávalók:
40 dkg alma - tisztítva (kb. 3-4 nagyobb darab)
1 tojás
75 g zabpehelyliszt
75 g finomliszt
1 púpos teáskanál sütőpor
1,5 evőkanál barnacukor
fél teáskanál őrölt fahéj
negyed teáskanál őrölt szerecsendió

Az almákat meghámozzuk és kivágjuk a magházukat - így kapjuk a 40 dkg tisztított almát. Ezután ezt az előkészített almát lereszeljük vagy késes aprítóban akkorára vágjuk össze, mintha reszeltük volna (vigyázzunk, hogy ne pépesítsük!). A többi hozzávalót egy spatulával hozzákeverjük és masszává dolgozzuk össze.

Felforrósított bő olajba két evőkanál segítségével pufikat szaggatunk és aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Tálaláshoz megszórhatjuk még fahéjas cukorral is.

almapufik.JPG

Szólj hozzá

alma édesség fahéj zabliszt