Hotdog házi bucival, fűszeres húsvirslivel, házi majonézes franciasalátával
Meccsnézéshez, sörkorcsolyának ideális. A hot-dog továbbgondolva. Kicsit munkaigényesebb ugyan, mint egy virsli-kifli-ketchup kombót összedobni, de az eredmény magáért beszél.
Hozzávalók
Fűszeres húsvirslihez
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
2 tk só
2 ek sötét szójaszósz
2 tk koriandermag
1 tk köménymag
1 tk zsálya
1 tk lestyán
1 tk egész fekete bors
Az ízesítő fűszerkeverékhez először kávédarálóval őröljük meg a koriandert, zsályát, sót, lestyánt, köménymagot, borsot. A darált húst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel és a szójaszósszal, majd lefedve hűtőbe tesszük 1-2 órára. Sütéshez egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsmasszából hosszúkás rudakat formázunk és közepes lángon lefedve minden oldalát átsütjük.
Házi majonézes franciasaláta
1 tojássárgája
1 dl étolaj
1 kk mustár
1 kk porcukor
néhány csepp citromlé
só
4 ek tejföl
1 bögre franciasaláta zöldségkeverék
A tojássárgáját elkezdjük robotgéppel keverni, amihez cseppenként hozzáadjuk az olajat és addig keverjük, amíg vaj állagú, keménységű krémet nem kapunk. A végén adjuk hozzá a mustárt, porcukrot, citromlevet és sót, simára keverjük.
A franciasalátához tartármártást készítünk: az elkészült majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, ha nem elég ízes. A megpárolt franciasaláta zöldségkeveréket elkeverjük a tartárral és fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Szezámmagos buci
Az elkészítését lásd a Vajas, ropogós kifli receptnél. A tésztából felcsavarás után nem hajtunk kiflit, hanem szezámmaggal megszórva rudakat sütünk belőle.
A hotdog összeállításához a húsvirslit helyezzük a hosszában félbevágott buciba, a franciasalátát tálaljuk mellé.