2016. jún 08.

Csirkés krémes makaróni

írta: Mézes macska
Csirkés krémes makaróni

csirkes_makaroni_v.jpg

Se szeri, se száma a tejszínnel variált csirkemelles ételeknek. Hiába, a csirkemell gyorsan elkészül, és finom.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
5 dl alaplé
3 szelet füstölt szalonna
2 dl tejszín
20 dkg makaróni (rövidcső) tészta
2 cikk fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
petrezselyem

fehérbors

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk 10 percet pihenni. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, majd hozzádobjuk a csirkemellet és a szalonnazsíron néhány perc alatt megpirítjuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az alaplevet, a tejszínt, beledobjuk a száraz tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig főzzük, amíg a tészta megpuhul és a szósz besűrűsödik.

Ha a szósz elérte a kívánt sűrűséget és a tészta is megfőtt, beleszórjuk a reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Egészen addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen beleolvad és egészen selymes állagúvá nem válik. Tálalás előtt némi petrezselyemmel még megszórjuk.

csirkes_makaroni_v.jpg

Szólj hozzá

sajtos tejszín tészta fokhagymás makaróni főétel csirkemell alaplé