2016. jún 03.

Fehércsokoládés, tejszínes eperkrémleves

írta: Mézes macska
Fehércsokoládés, tejszínes eperkrémleves

eperleves_v.jpg

Eperszezon van, illetve már kifelé megyünk belőle, de néhány nagy, piros, érett eperszem akadt, amiből elkészítettem ezt az igencsak eperjoghurt-ízű levest.

Hozzávalók:
kb. 20 dkg friss, szárától megszabadított, megmosott eper
2 dl tejszín
6 kocka fehércsokoládé
2-3 ek cukor
1 ek méz a tetejére

Az epret szórjuk bele egy lábasba, amiben főzni fogjuk, és egy botmixerrel pépesítsük össze, amennyire csak tudjuk. Feltesszük közepes lángra, hozzáöntjük a tejszínt, két evőkanál cukrot, a fehércsokoládé-kockákat is beledobjuk, összeforraljuk. Mindenképp kóstoljuk meg, és ha szükséges, édesítsük még. 

Kihűtve fogyasszuk, tetejére csorgassunk némi mézet.

eperleves_v.jpg

Szólj hozzá

leves mézes tejszín gyümölcsös epres fehércsokoládé