2016. máj 24.

Monte tejkrémes cupcake

írta: Mézes macska
Monte tejkrémes cupcake

monte1_v.jpg

Ennek a cupcake-nek tényleg olyan íze van, mint a Monte desszertnek.

Hozzávalók:
Muffinhoz
160 gr liszt
20 gr kakaópor

1 és negyed tk sütőpor
negyed tk só
200 gr barnacukor vagy nádcukor
113 gr vaj
1 nagy tojás
1 tk vaníliakivonat
kb. 1,5 dl tej

Krémhez
5 dl tej
4 ek keményítő
4 ek cukor
3 ek mogyorókrém
fél ek vaníliáscukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1-1 tk puha margarin

Először a muffinokat készítjük el: a lisztet vegyítsük el a kakaóval, sütőporral és a sóval.

A cukrot és a vajat robotgéppel habosra keverjük, majd mehet hozzá a tojás és a vanília is. Ha már sima a krémünk, fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet. A liszt és a tej adagolása után a masszát még kb. 3-5 percig magas fokozaton keverjük.

12 db-os normál muffin-sütőformában sütve kb. 16 db jön ki ebből az adagból. A formákat félig megtöltve kanalazzuk bele a tésztát a papírkapszlival kibélelt formákba. Előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sülnek.

Miközben sülnek a muffinok, elkészítjük a tejkrémet. Ehhez a tejet a cukorral és a keményítővel sűrű krémmé főzzük. A krém 1/3-ad részéhez hozzákeverjük a vaníliáscukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és egy teáskanálnyi margarinnal homogén masszává keverjük. A maradék tejkrémhez adjuk a mogyorókrémet és egy teáskanál puha margarint, ezt szintén homogén masszává dolgozzuk össze. Többször keverjük át őket, hogy ne csomósodjon be nagyon.

Ha kihűltek a muffinok, vágjuk le mindegyik tetejét, vájjuk ki a közepüket is, és töltsük meg a mogyorós krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson egy rétegben. A muffinok levágott tetejét kicsi kiszúróformával szaggassuk ki, helyezzük a tetőket a muffinokra, ebbe töltsük a tejkrémet, végül helyezgessük el rajtuk a kalapokat. 

monte1_v.jpg

monte2_v.jpg

monte3_v.jpg

Szólj hozzá

édesség muffin vanília kakaós cupcake