Piskótatekercs sárgabaracklekvárral
A családi piskótarecept felfedése.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 cs. sütőpor
1 vaníliarúd magjai
1 dl víz
1 dl étolaj
csipet só
sárgabaracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat a porcukorral robotgéppel addig keverjük, amíg teljesen kivilágosodik és nagyjából a duplája mennyiségre nő.
Lassan hozzáadagoljuk a csipet sóval elvegyített lisztet, a vaníliamagokat, a vizet és az olajat.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd egy széles fakanál vagy habkártya segítségével (nem habverővel) óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Addig forgatjuk, míg teljesen belevegyül a fehérjehab.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig). A sütőrácsra tegyünk egy lap alufóliát, hogy a piskóta alja ne égjen le sülés közben.
Ha megsült a piskóta, borítsuk ki még melegen egy alaposan benedvesített, tiszta konyharuhára, hámozzuk le róla a sütőpapírt, majd csavarjuk fel ruhástól. Hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd töltsük meg baracklekvárral.