Tojáscsibék tormakrémmel és parmezános tojáskrémmel töltve
A húsvéti asztal elmaradhatatlan részei a tojáscsibék. Ez idén sem volt másként. Nem tökéletesek, de pont így aranyosak :) Tormakrémes és parmezán sajtos változat következik.
Hozzávalók:
8 db főtt tojás
egész bors szemnek
répadarabok csőrnek
Tormakrémhez
4 főtt tojás sárgája
1 tubus natúr sajtkrém
1 ek vaj
1 ek csemege tormakrém
1 szál újhagyma
csipet só
Parmezános tojáskrémhez
4 főtt tojás sárgája
2 ek vaj
2 ek reszelt parmezán
1 ek majonéz
csipet só
A tojásokat cakkosan bevágjuk középen, a sárgájukat kiemeljük.
A tormakrémhez aprítóban keverjük simára a hozzávalókat, a parmezános tojáskrémhez elég ha villával összenyomkodjuk a belevalókat, így rusztikusabb kencét kapunk.
A tojáskrémeket kanalazzuk bele a félbevágott cakkos tojásfehérjékbe, tegyünk rá egész borsot szemeknek és egy darab hosszabb répát csőrnek, és ültessük a csibéket némi zöld levél közé.
Franciasaláta vagy majonézes kukorica mellett vagy helyett kiváló körítés sült húsokhoz.