Buffalo popcorn csirkefalatok
Szimpatikus az amerikaiak egyszerűsége és egyben leleményessége, már ami a főzést illeti. Szeretek amerikai főzősblogokat bújni újabb receptek, alapanyag-kombinációk után kutatva, sokszor azonban meglepődve konstatálom, hogy a konyhai tevékenykedésük az előre bekevert félkész, bolti porok elkészítésében teljesedik ki.
Üdítő egy-egy hasonló, itt bemutatott receptre bukkanni. A rántott hús továbbgondolva, fűszeres panko bundában, zacskóban panírozva, apró falatokban szervírozva. Partikajának, sörkorcsolyának is ideális. Mi salsa- és sajtszósszal, valamint sült krumplival fogyasztottuk.
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell és/vagy csirkefelsőcombfilé
só
liszt
A panko bundához:
1 csésze panko
1 csésze kukoricaliszt
1 tk só
1 tk pirospaprika
1 tk bors
1 tk fokhagymagranulátum
1 tk chilipehely
1 tk római kömény
csipet cayenne bors
1 tojás
2 tk Worchester szósz
1 tk Sriracha chiliszósz
Kezdjük azzal, hogy a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, majd félretesszük.
A panírozáshoz előkészítjük az alábbiakat: a panko bundához valókat egy tálban összekeverjük. A tojást felverjük és belekeverjük a Worchester-szószt és a chiliszószt.
És most jön a varázslat: egy zacskóba teszünk lisztet, beleszórjuk a csirkemellkockákat és addig rázogatjuk, amíg minden egyes csirkemell lisztes nem lesz. Előkészítünk egy másik zacskót, amibe beleszórjuk a fűszeres panko bundát. Ezután egyenként belemártogatjuk a husikat a fűszeres felvert tojásba, majd beleszórjuk őket a fűszeres bundás zacskóba. Ezt is addig rázogatjuk, amíg a bunda bevon minden egyes csirkemelldarabot.
Felforrósított bő étolajban kisütjük, de sütőben is elkészíthetjük. Ez utóbbi esetben helyezzük rácsra a bepanírozott husikat, majd mindegyiket kenjük meg étolajjal úgy, hogy az egész felületét bevonja, majd süssük nagyjából 20-25 percig előmelegített sütőben.
Sült krumplival, tortillachips-szel és szószokba (salsa, chiliszósz, sajtszósz) tunkolva fogyasszuk.