2016. feb 04.

Sajtgombócleves

írta: Mézes macska
Sajtgombócleves

sajtgombocleves_v.jpg

Sajtgombóc, a zöldséglevesek megmentője.

Hozzávalók:
1 db újhagyma
1 közepes sárgarépa
1 bögre zöldborsó
1 zöldségleveskocka
só, bors

A sajtgombóchoz:
1 tojás
2 ek búzadara
50 g reszelt sajt
1 ek vaj


Olívaolajon megpároljuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a borsót és a felkockázott sárgarépát, együtt dinszteljük őket néhány percig.

Belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Fedő alatt puhára főzzük.

A tojást habosra keverjük a vajjal, megsózzuk majd hozzákeverjük a búzadarát és a reszelt sajtot. Nagyjából 10 percet hagyjuk állni, ezalatt megszívja magát a búzadara, és keményebb, szaggatható tésztát kapunk. Ha megpuhultak a zöldségek, egy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a sajtgombócokat a levesbe. Közepes lángon még kb. negyed órát főzzük. Ha szükséges, a végén utánaízesíthetjük sóval, borssal. 

sajtgombocleves_v.jpg

Szólj hozzá

leves sajtos zöldborsó